שלום, אורח
קטגוריות
פעם החלב ומוצריו שימשו כמוצר בסיסי יום יומי . היום המגמה היא להזהיר ולהורות ל× ו להמעיט
בצריכת מוצרי החלב . אבל א× ו × וטים לשכוח שיש בחלב רכיבים בריאים וחיו× יים לגופ× ו.
א× שים מתחילים להבין שהכ× ת גבי× ות בבית ובמחלבות הקט× ות מ× יבה ל× ו גבי× ות איכותיות
ובריאות יותר .
א× ח× ו רואים ושומעים את התגובות של התלמידים שבאים ללמוד אצל× ו הכ× ת גבי× ות בבית בתהליכים מסורתיים לגבי איכות הטעם המצוי× ת והקלות בהכ× ת חלק × כבד מהגבי× ות .
חלב וגבי× ות עזים
חלב העזים בריא יותר למערכת העיכול. אחת הסיבות היא שאין בו קזאין, בגלל חוסר בחלבון זה יש פחות תסיסה ועקב ככ פחות כאבי בטן. השו× י בהרכב חומצות השומן בחלב עזים לעומת חלב פרה מסייע לעיכול מהיר יותר (כ-30 דקות לעומת שלוש שעות מחלב פרה) ולכן הוא יכול להיות יותר מתאים לא× שים הסובלים מאלרגיות .
גבי× ות וחלב עזים מכילים חלבון , וויטמין A, 2B , D , × תרן (מעקב הזדק× ות ומרגיע את הקיבה), זרחן ומג× זיום . 100 מ"ל חלב עזים מכילים 200 מ"ג סידן.
חלב וגבי× ות עזים מומלצים לסובלים מבריחת סידן, לילדים ולא× שים מבוגרים . כמו כן במקרה של פצעים בפה × יתן למרוח חלב עזים והפצעים × עלמים תוכ יומיים .
בגלל שבגבי× ות מחלב זה קיימים ערכים × מוכים יותר של לקטוז הרופאים ממליצים לרגישים ללקטוז ל× סות לצרוכ גבי× ות אלו ובמקרים מסוימים ממליצים גם אותו הדבר לא× שים הסובלים מאלרגיות .
חלב כבשים
בחלב זה כמות השומן גדולה פי ש× יים מאשר בחלב פרה ועזים . כמות הקזאין גדולה ב- 80% מחלב פרה ומחלב עזים . כמות ויטמין C גדולה פי 3 לעומת חלב פרה .
חלב זה עשיר בהרבה מחלב פרה ועזים בויטמי× ים 12 B ,2B, A , D . כמות הסידן ל-100 מ"ל
חלב כבשים היא 250 מ"ג, זאת אומרת פי ש× יים לעומת חלב פרה .
בגבי× ות מחלב כבשים יש כמות פי ש× יים יותר גדולה של חלבון לעומת חלב פרה .
מבחי× ת הלקטוז הוא לא מתאים לרגישים ללקטוז , היות וכמות הלקטוז בו קט× ה במעט מחלב פרה .
גבי× ות וחלב פרה
רוב העולם צורכ חלב פרה ומוצריו עקב שכיחותם ומחיריהם הזולים לעומת סוגי החלב האחרים
שקיימים.
בחלב פרה יש פחות סידן מאשר בחלב עזים וכבשים . ב 100 מ"ל חלב יש 100 מ"ג סידן.
החלבון , הוויטמי× ים , והאבץ × מצאים בכמויות יותר קט× ות מאשר בחלב צאן .
גבי× ות וחלב בופאלו
חלב בופאלו × חשב לחלב איכותי במיוחד לספורטאים בגלל רמות החלבון הגבוהות שיש בו,
במיוחד במי הגבי× ה אם שותים אותם מייד אחרי שהכ× ו את הגבי× ה .
לחלב בופאלו ערכ תזו× תי גבוה וכמויות הסידן , כמות הקלציום והחלבון בו גבוהה פי שלושה מחלב פרה .
יש× ם מחקרים שיצאו × גד צריכת חלב ומוצריו ומחקרים אחרים מצדדים בעד צריכת חלב ומוצריו. ,יש× ם מחקרים שמצאו קשר בין צריכת חלב ומוצריו ולבין קצב הירידה במשקל.
לפי דעתי צריכ ללמוד לצרוכ מזון באופן מאוזן ומגוון ולכן הקורסים של× ו כוללים לא רק לימוד הכ× ת גבי× ות בבית והתלמידים של× ו לומדים על חשיבות החלב וערכו התזו× תי והבריאותי ותוכ כדי הכ× ת הגבי× ות × יתן לראות את הבדלים בין סוגי החלב השו× ים .
קורס גבי× ות
אודות גדי ברקוביץ
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה